Koncerti Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića

Poznati gitaristički duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević prirediće koncerte u sjevernim gradovima naše zemlje. U organizaciji Muzičkog centra Crne Gore Duo će nastupiti u Bijelom Polju, 8. aprila u Sali Centra za kulturu sa početkom u 19 časova. Nakon toga koncerti će biti realizovani u Rožajima /11. aprila/, Plužinama /18. aprila/   i Mojkovcu /21. aprila/ sa početkom u 19 časova.

P R O G R A M
DUO GITARA

Srđan Bulatović
Darko Nikčević

D. Nikčević, S. Bulatović                OJ, ĐEVOJKO

S. Bulatović, D. Nikčević                POLJEM SE VIJA

Darko Nikčević                                 VRELA VODA NA VALOVE

Srđan Bulatović                               POD GOROM

Darko Nikčević                                 NOSTALGIJA (za Crnu Goru)

Darko Nikčević                                 VASILIJE

Srđan Bulatović                               JOŠ NE SVIĆE

Darko Nikčević                                 VRSUTA

Darko Nikčević                                 SUZE

Leo Đokaj                                          CARNATION

Darko Nikčević                                 INSPIRACIJA

Leo Đokaj                                          LAGO

Darko Nikčević                                 MISTERIJA

Srđan Bulatović                                ČOBANINE, LIJEPA ĐEVOJKO

 

Darko Nikčević (Nikšić 1971.) je flamenko gitarist i kompozitor. Završio je Elektrotehnicki fakultet u Podgorici, a master diplomu (MSc) je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao rukovodilac elektro-akustičke laboratorije i predavač na predmetu Muzička tehnologija. Učesnik je brojnih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Holandiji, Italiji i Španijii. Autor je prvog albuma instrumentalne muzike u Crnoj Gori “Flamenco” (1994.) u izdanju Muzičke produkcije Radio Televizije Crne Gore i koautor, sa klasičnim gitaristom Srđanom Bulatovićem, CD-a “DUO“ (2001.) i “Nostalgija“ (2005.). U Sloveniji je sa flamenko grupom Duende snimio istoimeni album sa svojim kompozicijama (2003.). Autor je knjiga “Škola gitare” (2000.), “Moć gitare” (2004.) i “Guitarra romantica” (2008.) i koautor, sa Srđanom Bulatovićem, udžbenika “Gitara za početnike” (2006.). Učestvovao je na velikom broju muzičkih emisija, koncerata i spotova mnogih radio i TV stanica u Crnoj Gori, Srbiji (Studio B), Hrvatskoj (HRT), Sloveniji (TV Slovenije i TV3) i Španiji (RNE – Radio Nacional de España). Član je Udruženja kompozitora Crne Gore.

Srđan Bulatović (Podgorica 1972.) počeo je svirati gitaru sa osam godina u klasi nastavnika Miodraga Ćupića, kod koga završava nižu muzičku školu, i koji ga usmjerava na profesionalno bavljenje gitarom. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom završava specijalističke studije gitare na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika, a zatim i magistrira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. Prvi je diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori. Pored aktivnog bavljenja koncertnom djelatnošću kao solista, zajedno sa flamenko gitaristom Darkom Nikčevićem osniva duo gitara 1991. godine. Preko ovog dueta upoznaće muziku i drugih žanrova kao sto su flamenco, filmska, etno i džez muzika, koji ce u korelaciji sa klasičnom imati snažan uticaj na njegovo dalje bavljenje muzikom. Nezaobilazan je i pedagoški rad zasnovan na empirijskim principima koji ce kroz godine rada sa generacijama različitih uzrasta uticati na njegov dalji razvoj. Nastupao je kao solista i u raznim kamernim sastavima u zemlji i inostranstvu (Srbija, Hrvatska, Slovenija, BiH, Grčka, Italija, Mađarska, Francuska, Njemačka, Holandija, Egipat). Autor je knjige “Zbirka kompozicija i etida” za klasičnu gitaru (2003.), te koautor, sa Darkom Nikčevićem, udžbenika “Gitara za početnike” (2006.). Snimao je muzičke emisije, koncerte, spotove i sl. za radio i televiziju (RTV CG, RTS, HRT, TV SLO, TV Nil – Egipat, MTV – Madarska, Radio Kopar…). Kao solista, objavio je CD-e “Gitara”, koji je ujedno i prvi CD klasicne muzike snimljen i izdat u Crnoj Gori (1998.), i “Live in Belgrade” (2010.). U koautorstvu sa Darkom Nikčevićem izdao je CD-e “Duo” (2001.) i “Nostalgija” (2005.). Jedan je od osnivača i predavača na “Bar guitar festu”, i umjetnički direktor “GitarArt Summer Festivala” u Herceg Novom. Osnivač je odsjeka gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Podgorici gdje radi kao profesor, kao i na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Održao je više majstorskih kurseva u zemlji i inostranstvu.