Kotor Art – Najava programa za 05. jul 2012.

 

4. Međunarodni festival Kotor Art

20. Kotorski festival pozorišta za djecu

 

U četvrtak, 5. jula, program ovogodišnjeg Kotor Art  Festivala pozorišta za djecu nastavlja izvodjenjem predstave “Mu – bajka“ slovačkog pozorišta „Piki“ iz Pezinoka, za koju je tekst pisala Katarina Autizilova, a režiju potpisuje u saradnji sa Ljubomirom Piktorom.

U ovoj zabavnoj priči otkrićete koliko je mlijeko važno u ishrani i možda još koječemu. U šumi su živjela tri brata praseta, tri brata  jareta i tri brata teleta. I, naravno, svi bi oni srećno živjeli do kraja života i ništa se ne bi dogodilo da u šumi nije živio i vuk…Ali, jedno tele ima plan…Predstava se igra na Pjaci od kina, od 20h.

 

 

Forum Ljubljana & Invida i Zavod Federacija Ljubljana realizovali su naslikanu muzičku predstavu “Raspjevani zamak“ koja će se igrati na Ljetnjoj pozornici od 21h.

Raspjevani zamak je autentična multimedijalna predstava, koja objedinjuje elemente animiranih stripovskih ilustracija, muzike izvedene na izvornim insturmentima i lutkarskog pozorišta. Zasnovana je na motivima Andersenove bajke Slavuj o kralju koji je htio da liči na slavuja. Ova ptičica je živjela u njegovoj bašti, zanosno je cvrkutala i zbog toga su joj se svi divili. Kralj je u početku bio ljubomoran na slavuja koji je bio u centru pažnje, ali je svremenom shvatio da i sam mora da slijedi ptičicu i pretoči život u pjesmu. Odlučio je da izgradi nov zamak u obliku ogromnog instrumenta koji će svirati i pjevati poput slavuja…

Režiju i muziku potpisuje Peter Kus, koji će sa Kajom Avberšek voditi i festivalsku radionicu „Zvonki stripovi“.

 


Od 12 h u Centru za kulturu, organizacija PER. ART iz Novog Sada održaće prezentaciju programa  „Umjetnost i inkluzija“. U okviru programa inkluzije koji se realizuje u saradnji sa UNICEF-om Crna Gora u toku je  i radionica savremenog plesa koju vode  Olivera Kovačević Crnjanski i Tatjana Tucić.

 

Dječiji studio glume Roda iz Banja Luke  predstaviće se od 19h, na Trgu od oružja predstavom „Šta je na kraju“, a potom će od 21.30 svoje veče imati Mala Sirena iz Kotora.

U Centru za kuturu, hercegnovsko pozorište igrače predstavu Mali princ, a od 22 sata u Atrijumu Centra za kulturu predstaviće se kotorski gimnazijalci sa predstavom „Hrabra nova generacija“ koju potpisuje Petar Pejaković.

 PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART