Kotor Art – Najava programa za 08. jul 2012.

 

 

4. Međunarodni festival Kotor Art

20. Kotorski festival pozorišta za djecu

 

 

U nedjelju, 8. jula na Ljetnjoj pozornici od 21.30h u okviru glavnog programa predstaviće se pozorišta Dschungel Wien (Pozorište za mladu publiku) iz Beča i Iyasa iz Zimbabvea sa predstavom „Afričke bajke“.

U „Afričkim bajkama“, IYASA ansambl iz Zimbabvea daje nam uvid u tradicionalne bajke i priče iz doba naših baka. Takođe, podsjeća nas na avanture našeg djetinjstva. Biće prikazane igre, plesovi i pjesme koje djeca na ulicama Bulavaja i dan-danas igraju i pjevaju. IYASA nam na impresivan način prikazuje dugu tradiciju muzike u Africi, naročito tradiciju pjesme i plesa kao načina izražavanja. Kroz moćne glasove i potresne plesove, oni će nam prenijeti emocije koje jezik ne može da iskaže. Sve priče se pripovijedaju sa ogromnim torbama, punim džakovima i kutijama, između dva svijeta, između početka i kraja… i ponovnog početka.

 

 

Od 19h na Pjaci od kina Javna predškolska ustanova “Radost” iz Kotora predstaviće svoje “Male i velike glumce”.

 

Teatar Mladih iz Podogorice predstaviće se sa predstavom “Hilperik” na Trgu od oružja od 20h, gdje će se od 21.30h nastaviti defile Mažoretki Fešta koje proslavljaju 10 godina  postojanja.

 

Srpski kulturni centar Danilo Kiš iz Ljubljane igraće svoju predstavu “Pozorište senki” na sceni Centra za kulturu od 20.30h. 

 

Od 21h na Pjaci Sv.Luke održaće se završni koncert Festivala gudača na kojem će nastupiti Međunarodni orkestar mladih muzičara sa solistima pod dirigentskim vođstvom Radovana Papovića. 

PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART