Kotor Art – Najava programa za srijedu, 3. Jul 2013. godine

 

Znak Kotor Art 445

 
 
 

Trećeg festivalskog dana, u okviru Glavnog programa, nastupiće španska Trupa Pep Bou od 21h na sceni Kulturnog centra.

 

Predstava KlikKlik! Instant sreća Klik! je nova predstava koju je osmislio i režirao Pep Bou. Ovo novo ostvarenje nastalo je kao plod dugogodišnjeg istraživanja, koristeći jezik balona od sapunice i ostalih površinskih struktura. Klik! simbolizuje kako se perspektiva ljudi promijeni kada prestanu da gledaju na svijet pesimistički, kada odluče da uoče ljepotu svoje neposredne okoline i da se udruže umjesto da žive usamljeno. Jednostavan gest i simbol će navesti junake ove predstave da promijene svoj stav. Umjesto življenja u strahu od nepoznatog, oni će početi da uživaju u svom neznanju. Ovu promjenu u pogledu na svijet ostvariće putem vještog rukovanja.

 

PRATEĆI PROGRAM 

“Budimo prijatelji” je naziv predstave koju će na Trgu od oružja od 20h izvesti moskovski Teatar Glazalmaz.

U 20:30, na Pjaci od Kina, u okviru književno – zabavnog programa biće predstavljena knjiga “Veliki odmor” Ružice Lazarević. Gosti će biti Aleksandra Lukić i Tode Nikoletić, pjesnici i Mateja Bokan

U Crkvi Sv. Duha od 21h održaće se koncert učenika iz Moskve, Beča i Kotora. “Priče za laku noć“ igraće Gradsko pozorište teatar 91 iz Aleksinca na Pjaci od kina, a Djeca Tivta i Dječji savez iz Podgorice pripremili su program „Razigrane ljetnje varijacije“ na Trgu od oružja od 21.30h.

 

Podsjećamo da u pratećem programu festivala nastupaju PROFESIONALNA pozorišta po FRINGE principu.

 

ULAZ ZA SVE PROGRAME JE BESPLATAN, OSIM ZA PREDSTAVE U GLAVNOM PROGRAMU KOJE SE IGRAJU NA LJETNJOJ POZORNICI I U KULTURNOM CENTRU. 

 

 

PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART