Kotor Art – Najava za petak 04. jul 2014.godine

 

Znak Kotor Art 445

 
 

U petak, 4.jula na Ljetnjoj pozornici od 21.30h Pozorištance Puž iz Beograda izvešće predstavu “Pipi kratka čarapa” u okviru takmičarskog programa Festivala. Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica je stigao na Festival sa tekstom koji je režirala Slobodanka Aleksić.

Pipi Duga Čarapa je iz Švedske, a Kratka je iz Srbije. Pipi Duga Čarapa ne zna da čita, a Kratka – zna. Pipi Duga Čarapa ima majmunče, a Kratka ima nešto bolje! Pipi Duga Čarapa ima torbu punu zlatnika, a Kratka ima pun kofer. Pipi Kratka Čarapa je komičan, poučan triler. Riječ „tril“ na engleskom znači „tresti se“. To znači da je Pipi Kratka Čarapa predstava na kojoj se publika trese od smijeha, ali i od napetosti. Naime, nedolično ponašanje glavne junakinje dovodi u opasnost njenu malu komšinicu. Srećom, Pipi ipak uvidi svoje greške i sve se srećno završi.

Kad neko pravi štetu od koje pati cela planeta, recite složno: dosta! To nama, deci, smeta” –  poručuje Branko Kockica. 

U predstavi igraju: Branislav Milićević, Suzana Lukić, Sofija Juričan, Branislav Zeremski, Marko Janketić, Marko Jovićić, Simona Bulajić, Predrag Filipović i Aleksandar Vujanović.

 

Predstava Pipi Kratka carapa

 

 

 

PRATEĆI PROGRAM 

Mladi talenti Hercegovine, iz škole crtanja i slikanja Cambridge iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja i Dječije igraonice Ciciban iz Trebinja izložiće svoje likovne radove na trgu Sv.Luke od 19.30h.

Teatar 91 iz Aleksinca igraće predstavu Crvenkapa u Kulturnom centru od 20h.

Istovremeno, od 20h na Trgu od oružja  Good Mood iz Kotora održaće koncert pod nazivom Mixed Up.

Od 20.30h na Pjaci od kina, u okviru zabavno-književnog programa Čitaonica pod velikim drvetom biće održan program pod nazivom Ura Kultura Kotor. Biće to multimedijalno veče sa gostima: spisateljicom Jasminkom Petrović, ilustratorom Ozrenom Midžalom, glumcem i pjesnikom Dejanom Đonovićem, dramskim piscem Uglješom  Šajtincem,  kompozitorom i tekstopiscem Momčilom Zekovićem , dječijim psihologom i dizajnerkom Olgom Fedotovom i rediteljem Petrom Pejakovićem.

Od 21h u  Crkvi Sv.Duha u okviru Festivala gudača koncert će održati violinistkinja Jelena Jovović i pijanistkinja Ana Mihaljević.

Na trgu od oružja od 21.30h Dramski studio kulturnog centra “Nikola Đurkoivć” iz Kotora izvešće predstavu “Novelica od ljubavi”, a dramska sekcija Gimnazijalci iz Rožaja u okviru programa Scena za mlade izvešće predstavu “Facebook” u Atrijumu Kulturnog centra od 22h.