Kotor Art – Srđan Bulatović i Darko Nikčević – “Sinergija”

 

 

4. Međunarodni festival Kotor Art

  11. Don Brankovi dani muzike

 

 

„SINERGIJA“       

Crnogorski umjetnici, gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević nastupiće na XI Don Brankovim danima muzike 26. jula na kotorskoj Pjaci od kina od 21h. Oni će publici predstaviti autorsku muziku koju su objavili na svom novom kompakt disku „Sinergija“. Zajedno sa njima, obrade najljepših crnogorskih pjesama sviraće još 8 muzičara, Neda Tadić(violina), Vedrana Rašović(violina), Ivana Majić(violina), Mirjana Jovanović(viola), Danijela Drašković(viola), Eden Sekulović(violončelo), Davor Novak(bas gitara) i Gligor Đuričković (perkusije).

 

Srđan Bulatović, prvi diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori, a potom i prvi doktor umjetnosti iz ove oblasti. Aktivan koncertni umjetnik, posebnu pažnju posvećuje kamernom muziciranju. U duu sa gitaristom Darkom Nikčevićem od 1991. neguje flamenko, filmsku, etno i džez muziku. Nastupao je širom Evrope. Autor je knjiga iz oblasti gitarske pedagogije. Snimao je za brojne TV i radio stanice. Izdao je 6 kompakt diskova. Koosnivač je i predavač na Bar Guitar Fest-u i umjetnički direktor GitarArt Summer Festivala u Herceg Novom. Profesor je gitare na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Darko Nikčević (Nikšić, 1971), flamenko gitarista i kompozitor, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, a master diplomu stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao rukovodilac elektro-akustičke laboratorije i predavač na predmetu Muzička tehnologija. Koncertirao je u zemlji i širom Evrope. Izdao je nekoliko CD-ova kao samostalni umjetnik ili u ansamblima. Autor je pedagoške literature u oblasti gitare, te audio tehnologije. Snimao je za brojne radio i TV stanice. Član je Udruženja kompozitora Crne Gore.

 

PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART