Kotor – Izložba “Iz škrinje za duge plovidbe”

 

Pomorski muzej Crne Gore Kotor

 
 

Na inicijativu Francuske muzejske direkcije, u većini evropskih zemalja od 2005. godine, organizuje se manifestacija – “Noć muzeja”. Manifestacija je pogodna prilika da muzeji širom svijeta skrenu pažnju javnosti na značaj kulturne baštine kao i na izuzetno važnu ulogu muzeja u njenom očuvanju.

Noć muzeja 2014. održava se u više gradova u Crnoj Gori.  U petak, 16. maja 2014. godine, u 21h u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru biće otvorena izložba pod nazivom “Iz škrinje za duge plovidbe” autorskog tima ove institucije. Izložba je dio tradicionalne manifestacije “Noć muzeja”, koja se ove godine održava pod motom Muzejske zbirke povezuju.

Izložba “Iz škrinje za duge plovidbe”, kako saopštavaju iz Pomorskog muzeja u Kotoru biće realizovana zahvaljujući podršci prijatelja Muzeja gospodi Miroslavu Marušiću, direktoru Radio Dux-a, Zoranu Radimiru, privatnom kolekcionaru, Andriji Mlinareviću i Slavku Dabinoviću, kao i Foto kinu i video klubu “Mladost” iz Donje Lastve.

Izložbu će otvoriti kap. Josip Radoničić, a izložbu će pratiti katalog i poster. Na izložbi će biti po prvi put izloženo preko 120 predmeta.

U muzičkom dijelu će učestvovati muzički sastav “Škuribanda”.

 

Fotografija preuzeta sa oficijelnog sajta Pomorskog muzeja.