Kotor – Koncert Mauricija Moretija

 

Znak Kotor Art 445

 
 
 

Međunarodni festival Kotor Art
Don Brankovi dani muzike

 

 

Mauricio Moreti, jedan od najistaknutijih italijanskih pijanista održaće svoj prvi resital u Crnoj Gori u srijedu, 6. novembra od 19 sati u Crkvi Sv.Duha u Kotoru.

Na programu će biti djela Mocarta, Šumana, Lista, Vagnera, Debisija, Mompua, Borodina i Bartoka.

BIOGRAFIJA

Kombinacija savršene klavirske tehnike i izvrsne interpretacije muzičkih djela, čini pijanistu Mauricija Moretija jednim od najznačajnijih izvođača italijanske klavirske škole. Tokom višedecenijske karijere gostovao je širom svijeta, nastupajući na solo resitalima i izvodeći djela za klavir I orkestar u saradnji sa najeminentnijim dirigentima.

Rođen je na Sardiniji, gdje je studirao u klasi Ide Alegreto i Alda Čikolinija, nakon čega je nastavio školovanje na prestižnoj muzičkoj akademiji u Salcburgu.

Pored izvođaštva, bavi se i pedagoškim radom, kao redovni profesor klavira na muzičkom konzervatorijumu u Kaljariju, Sardinija, kao gost profesor na prestižnom Kusatsu festivalu i akademiji u Japanu i na mnogobrojnim klavirskim seminarima širom svijeta.

Moreti takođe radi kao umjetnički direktor festivala International Chamber Music Festival i Ente Musicale di Nuoro, gost solista Orchestra Sinfonica de L´Aquila, a takođe i kao umjetnički direktor i gost solista Europa Philharmonie Orchestra in Magdeburg i renomiranog kamernog sastava I Solisti di Perugia.

 

Program:

Arabeska, op.18

Wolfgang Amadeus MOZART:

Klavirska sonata u Es-duru, KV282

Adagio

Menuetto I-II

Allegro

Robert SCHUMANN:

Arabeska , op.18

Franz LISZT:

Dolina Obermana, iz ciklusa Godine hodočašća

———————– 

Richard WAGNER:

Klavirska sonata u As-duru (za M. Wesendonck)

Claude DEBUSSY:

Prelidi, knjiga prva

II Voiles

IX La sérénade interrompue

Federico MOMPOU:

Musica callada, br.1-3

Aleksandar BORODIN:

Am Closter

Béla BARTÓK:

Allegro barbaro, BB 63 (Sz. 49)