Kotor – Predstavljanje zbornika radova “Prirodni resursi Paštrovića u kontekstu Crnogorskog primorja”

 

Zbornik radova - Prirodni resursi Pastrovica - Plakat jpg

Prvo predstavljanje zbornika radova “Prirodni resursi Paštrovića u kontekstu Crnogorskog primorja”, održaće se u subotu, 20. avgusta, u 18 časova u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

 

Institut za biologiju mora Kotor

 

Ova jedinstvena publikacija, koju je prošle godine objavila Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (Odjeljenje prirodnih nauka), rezultat je rada istoimenog međunarodnog naučnog skupa po pozivu održanog 12. i 13. oktobra 2013. godine u Petrovcu na Moru. Zbornik sadrži naučne i stručne radove koje su recenzirali akad. Vladimir Stevanović (SANU) i akad. Perko Vukotić (CANU). Zbornik radova ima 154 stranica formata B5, uokviren je mekim povezom i štampan u tiražu od 150 primjeraka.

Učesnici promocije su referentni naučnici i eksperti: akad. Radomir V. Ivanović (urednik), akad. Slobodan Milosavljević, akad. Branislav Mitrović, prof. dr Pavle R. Anđus (urednik), prof. dr Nebojša Menković, prof. dr Snježana Hrnčić i dr Mirko Đurović.

Ovaj događaj organizuje Institut za biologiju mora u Kotoru, uz podršku Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, a podržan je od strane Opštine Budva i JP Vodovod i kanalizacije Budve.

 

Prirodni resursi Pastrovica - naslovna

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 2 =