KotorArt Don Brankovi dani muzike – izvedena monoopera Ljudski glas Fransisa Pulanka

 

Logo KotorArt-a

 
 

Jedinstvenu priliku u Kotoru da publika uživa u muzičko-scenskom žanru – operi pruža KotorArt Don Brankovi dani muzike, koji su u saradnji sa Bitef teatrom, u nedjelju, 14. avgusta 2016. godine predsavili monooperu Ljudski glas Fransisa Pulanka.

 

Monoopera Ljudski glas - 1.1

 

Ovo djelo, nastalo prema tekstu Žana Koktoa, izvela je u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30 sopran Vesna Aćimović, dok je klavirsku dionicu svirala Slađana Aćimović.
Režiju ovog intrigantnog komada koji aktuelizuje brojne teme iz života čovjeka, a prije svega žene, potpisuje Sofija Perović.

 

Monoopera Ljudski glas - 1.3

 

“Jako je zahtjevno raditi monooperu. Mnogo zahtjevnije nego monodramu, međutim zasigurno je lijepo i zanimljivo, i mnogo istražujemo. Naša monoopera se ponovo od septembra igra na BITEFovoj sceni, ima publiku, što je jako važno.
Ovakvi komadi su značajni, jer lako putuju, i ljudima prikazuju šta je opera”, kazala je rediteljka Sofija Perović.

 

Monoopera Ljudski glas - 1.2

 

“Monoopera za nas izvođače jednako je teška kao monodrma za glumce. Za nas operske pjevačice je to poseban izazov, jer smo konstantno same na sceni, i treba da držimo pažnju.  Ovakve izvedbe monoopera i kamernih opera pomažu sredinama koje nemaju operske kuće. Operu mogu približiti publici”, kazala je sopran, Vesna Aćimović.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 4 =