Kotorska koncertna sezona – Koncert SAŠE PETRIĆ

 

Muzicka skola Kotor i Kotorart

U okviru Kotorske koncertne sezone, zadnji koncert u mjesecu martu je planiran 29.03 (utorak) u 19h- Koncertna dvorana-Crkva Sv.Duha

U pitanju je Koncert mlade beogradske pijanistkinje SAŠE PETRIĆ, koja je započela studije na Fakulteti muzičke umetnosti u Beogradu, a nastavila Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Biljane Gorunović, kod koje je završila osnovne  i master studije. Zaposlena je kao profesor klavira u muzičkoj školi “Stanković” u Beogradu.

Kotorskoj publici predstaviće se sa kompozicijama: Bacha, Schuberta, Listza i Beethovena

 

Program: 

1.J.S.Bah :Partita br.6, e- moll
          Tokata
Alemanda
Korenta
Arija
Sarabanda
Tempo di gavota
Žiga

2.F. Schubert/F. Liszt :Barkarola

                          ………..

3.L.van Beethoven: Sonata op. 53 C- dur, “Waldstein”
Allegro con brio
Adagio molto

Allegretto moderato

I. Albeniz
       Iberia
Fete dieu a
 

 

Biografija:

Sasa PetricSaša Petrić je rođena u Beogradu 1992. godine. Završila je muzičku školu Dr Vojislav Vučković, u klasi prof. Sandre Predojević Babić. U toku školovanja je osvojila mnoge nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Započela je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković, 2010. godine. 2011. je upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Biljane Gorunović, kod koje je završila osnovne i master studije.U toku studija ostvarila je značajnu saradnju sa profesorom Igorom Laskom. Nastupala je kao solista i u kamernim sastavima– u Kolarčevoj zadužbini, Galeriji “Artget”, Galeriji SANU, Studentskom kulturnom centru i drugim salama u Beogradu, kao i u drugim gradovima.

 Zaposlena je u muzičkoj školi “Stanković” u Beogradu kao nastavnik klavira.