Kraljevsko pozorište “Zetski dom” – Crnogorski kratkometražni filmovi ”Zajedno” i ”Tok”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju, 8. i 9. oktobra, u 20h, u okviru programskog segmenta ”Bioskop”, biće upriličene projekcije dva crnogorska kratkometražna filmska ostvarenja i to ”Zajedno” u režiji Miše Radivojevića i ”Tok” u režiji Miša Obradovića.

Film TokFilm “Tok” je kratkometražni dokumentarni film, debitantni rediteljski projekat mladog crnogorskog glumca, koji prikazuje kako izgleda dan u životu jedne starice. I pored toga što živi u istoj kući sa sinom, snahom i unukom, sedamdesetdevetogodišnja baka je usamljena.  Njen život, zarobljen u jednoličnoj svakodnevici, ima svoj tok koji melje. Ali i takav, prepun samoće, život je radost kad se živi dan više. Film je rađen u produkciji MAG filma, a scenario, režiju i produkciju potpisuje Mišo Obradović. Akteri: Vida Obradović, Jovan Obradović, Lidija Obradović.

Film ZajednoFilm ‘’Zajedno’’, u režiji poznatog srpskog reditelja Miše Radivojevića, predstavlja proizvod Filmske laboratorije koja se od 15. do 29. maja održavala u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”. Prvi dio Laboratorije činila su predavanja ovog istaknutog autora, gdje su učesnici imali priliku da se bliže upoznaju sa radom na filmu. Film je sniman 28. i 29. juna na Cetinju, u čemu su učestvovali svi polaznici Laboratorije, istraživačkog segmenta MIT festivala namijenjenog mladim umjetnicima.

U četvrtak, 8.oktobra nakon projekcije filmova biće uprličen i razgovor sa autorima.