Kraljevsko pozorište “Zetski dom” na Cetinju – Program za 28. mart 2014. godine

 

Kraljevsko pozoriste Zetski dom na Cetinju 2

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, 28.marta 2014.godine u 20h, u okviru novog programskog segmenta “Bioskop”, biće upriličena projekcija filma “Žena u crvenom” u režiji Gene Wildera.

U okviru programskog segmenta “Bioskop”, koji ima za cilj popularizaciju filmske umjetnosti i širenje programskog repertoara pozorišta, 28.marta u 20h, u okviru Ciklusa komedije 80-ih, će biti upriličena projekcija filma „Žena u crvenom“ ( “The woman in red”, 1984 ), režiji Gene Wildera.

Tedi Pirs (Džin Vajlder) je porodični čovjek, zaposlen u marketinškoj agenciji, zadovoljan svojim sređenim životom. Međutim, sve se mijenja kada na parkingu ugleda zanosnu ženu u crvenoj haljini (Keli le Brok) koja mu postaje opsesija. Primjetivši je posle u obližnjoj firmi, on odlučuje da je pozove na večeru, ali nehotice poziva svoju koleginicu koja mu prepoznaje glas i pristaje. Tedi nema puno iskustva u ovoj oblasti, pa zato traži savjet od svog prijatelja koji neprestano vara svoju ženu. Ali Džo (Jožef Bolonja) nije raspoložen za davanje saveta, jer ga je supruga ostavila. Tedi ipak ne odlazi na dogovorenu večeru, što će razbjesneti njegovu koleginicu koja odlučuje da mu se osveti. Ali, žena u crvenom ponovno će ući u njegov život i on neće moći da odoli iskušenju. “Žena u crvenom” je rimejk francuskog filma “Kad slonovi pošašave” iz 1976. koji je postigao veliki uspjeh. Amerikanci često obradjuju francuske filmove, a ovaj pokušaj smatra se jednim od najuspješnijih.

Ulaz za projekciju je slobodan.