Kraljevsko pozorište ”Zetski dom” – Obilježavanje Dana frankofonije u Crnoj Gori

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu  ”Zetski dom” na Cetinju, u petak, 20. marta i u subotu 21. marta,  sa početkom u 20 časova, biće obilježeni Dani frankofonije u Crnoj Gori projekcijama filmova značajnih francuskih autora.

20.mart u 20h

“Bal glumica”

Režiserka pravi dokumentarni film o glumicama – poznatim, nepoznatim, intelektualkama, komičarkama, zaboravljenim… Snimajući baš sve, sa ili bez njihovog odobrenja, režiserka će se prepustiti ovim krhkim i okrutnim ženama…

Ovu komediju, koja je snimljena 2009. godine, režirala je Maiven, a u glavnim ulogama se pojavljuju Žan Balibar, Roman Borenže i Žili Depardje.

21. mart u 20h

„Vjetar u listovima“

Režija: Katrin Tardije

Igraju: Anjes Žaui, Deni Podalides, Žilijet Gomber. U sendviču između roditelja koji je opsedaju ljubavlju i brigom, devetogodišnja Rejčel broji minute koji je dijele od slobode. Sve do dana kada sretne nestašnu Valeri.

Dani frankofonije, u organizaciji Francuskog instituta Crne Gore, biće obilježeni od 20. do 30. marta 2015. godine u gotovo svim crnogorskim gradovima.

Za obje projekcije u Kraljevskom pozorištu ” Zetski dom” biće organizovan prevoz iz Nikšića, Podgorice. Da bi se iskoristila mogućnost prevoza karte se moraju rezervisati najkasnije dan prije projekcije do 12h na telefon 067 428 655 na koji se mogu dobiti sve potrebne informacije.