Kraljevsko pozorište Zetski dom – “Opera za tri groša”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U utorak, 7. oktobra 2014. godine, u 19 sati, na sceni Kraljevskog pozorišta Zetski dom, biće izvedena “Opera za tri groša”, Bertolda Brehta i Kurta Vajla, u režiji Tomija Janežiča. Predstava koja će biti izvedena u okviru Selekcije Bijenala crnogorskog teatra, nastala je u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Tomi Janežič, dirigent je Žarko Prinčič, dramaturškinja i koreografkinja Katja Legin, kostimografkinja Marina Sremac, asistenti reditelja i dramaturga su Mirjana Medojević i Mirko Radonjić, autor zvučne kompozicije Tomaž Grom, saradnik na scenografiji Aleksandar Anđelić, obradu video projekcije potpisuje Senad Šahmanović. U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Geno Lehner, Karmen Bardak, Miloš Pejović, Julija Milačić, Katarina Krek,  Olivera Tičević.

“Opera za tri groša” Bertolda Brehta u režiji Tomija Janežiča  je projekat koji prije svega ostvaruje svoje dejstvo potenciranjem temeljne usmjerenosti i neposredne političke, etičke i intelektualne angažovanost na tragu brehtovskog pozorišta: različita nekonvencionalna i konvencionalna, brehtovska i postbrehtovska pozorišna sredstava ovdje su sva mobilisana i združena direktnim i beskompromisnim apelovanjem na politički odgovornu humanost”, navodi se u selektorskom obrazloženju Nataše Nelević.

 

Predstava Opera za tri grosa - 2