Kraljevsko pozorište Zetski dom – Program za 8., 9. i 10.maj 2014.godine

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju,  8., 9. i 10.maja u okviru programskog segmenta “Bioskop”, biće upriličena projekcija filmova u okviru ciklisa „Mjuzikl“.

 

8.maja u 20h će biti upriličena projekcija filma „Kabare“ ( 1972 ) u režiji Boba Fossa.  Glumčaku ekipu  čine Liza Minnelli, Michael York i Joel Grey. Radnja filma je smještena u Berlin u vrijeme Weimarske republike, 1931. godine, prije dolaska Hitlera na vlast.

Film je zasnovan na mjuziklu Cabaret, Kandera i Ebba, koji je baziran na predstavi I Am a Camera inspirisanom pričama Christophera Isherwooda. Film je dobio Zlatni globus za najbolji igrani film – mjuzikl ili komedija, 1973. godine.

 

9.maja  u 20h je projekcija filma “Sav taj džez” ( 1979 ), takođe u režiji Boba Fossa.  Sav taj džez je čuveni mjuzikl iz 1979. godine sa Rojem Šajderom u ulozi ambicioznog koreografa koji spremajući svoj najnoviji brodvejski mjuzikl primorava i sebe i svoje plesače da rade do iznemoglosti.

 

Subota, 10.maj u 12h, je predviđen za projekciju filma “Mulan” ( 1998 ) koji je namjenjen mlađoj populaciji. Mulan je mlada Kineskinja, jedinica u svojoj čuvenoj porodici. Kada Huni okupiraju Kinu, jedan muškarac iz svake porodice pozvan je da odbrani domovinu. Mulanin otac ima povredu zbog koje ne može normalno da hoda. Uprkos tome, znajući da odlazi u smrt, on odlučuje da se odazove pozivu da bi obranio čast porodice i pomogao domovini. Neposlušna Mulan, u želji da se dokaže, prerušava se u muškarca i zauzima očevo mesto u vojsci. Pre odlaska, ona se moli duhovima predaka da je zaštite. Oni joj usliše želju i šalju malog, obeščašćenog zmaja Mušua da se brine o njoj.

 

Ulaz za sve projekcije je slobodan.