Kraljevsko pozorište “Zetski dom” – Projekcija filma ”Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju će 17. i 18. novembra u 20h, u okviru programskog segmenta ”Bioskop”, biti upriličene projekcije crnogorskog igranog filma ”Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” u režiji Nikole Vukčevića.

Za ovo nagrađivano filmsko ostvarenje, koje ima izraziti dramski naboj, ali i uočljivu duhovitu stranu, scenario su napisali Milica Piletić i Nikola Vukčević, prema motivima drame „Instant“ poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića. Pozorišnu verziju ovog teksta pod naslovom „Instant seksualno vaspitanje“, Vukčević je sa uspijehom režirao 2009. godine za Gradsko pozorište Podgorica, a filmska adaptacija je tragikomična nadogradnja priče iz predstave sa nizom osobenosti urbanog duha Podgorice/Titograda.

Uloge u filmu tumače Momčilo Otašević, Goran Bogdan, Ana Sofrenović, Branka Stanić, Branimir Popović, Nebojša Glogovac, Filip Đuretić, Emir Hadžihafisbegović, Petar Božović, a specijalni gosti su poznati muzičari Damir Urban i Nenad Knežević Knez.

Sinopsis:
Stanko (30) treba da ubije čovjeka, po prvi put. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba da vodi ljubav po prvi put. Putevi dva brata će se istog dana ukrstiti nekoliko puta, na neobičan način; ono što se u startu čini lakim/teškim – pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan.

U utorak, 17. novembra nakon projekcije filma, biće uprličen i razgovor sa dijelom ekipe filma. Moderator je Vuk Perović.

Cijena karte je 2 eura.