Kraljevsko pozorište Zetski dom – Radionica ”Jedan čin”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, u neđelju 22.novembra u 20h, biće održana otvorena radionica “Jedan čin”, pod mentorstvom Ljubomira Đurkovića, a u okviru projekta ”EU Collective plays!”.

Ljubomir Đurković, dramski pisac i dramaturg, zajedno sa timom dramaturga, pisaće jednočinke na neku od ponuđenih subtema uz sugestije i učešće publike, njihove primjedbe, znanje i iskustvo.  Svi prisutni iz publike će imati mogućnost i priliku direktno da budu dio procesa stvaranja i da svojim znanjem i predlozima učestvuju u daljem oblikovanju i kreiranju jednočinki.

Radionica se bavi temom kapitalizma, humanizma i Jelene Savojske, kao i podtemama kao što su djetinjstvo, rat, ljubav, brak, politika, društvo…

Projekat “Evropske kolektivne drame i nove inicijative 2014-2018” (“EU Collective plays!”), ima za cilj promociju “polivokalnih“ pozorišnih metoda kroz saradnju dramaturga različitih nacija, što će rezultirati inovativnim i ekperimentalnim pozorišnim izvodjenjima i produkcijama. To će biti postignuto kroz promociju ideje o gradjanima Evrope u pozorištu, testirajući nove forme i oblike transnacionalne saradnje, prikazivanjem predstava u odabranim evropskim pozorištima i festivalima, i kroz uključivanje publike u dijelu kreativnog procesa i naročito u dijelu radionica.

 

Radionica Jedan cin - 2