Kraljevsko pozorište “Zetski dom” – Radionica „Kapital za djecu“

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju je u subotu, 20. februara, u okviru dječijeg segmenta programa za ovaj mjesec, održana radionica „Kapital za djecu“ koju vodi reditelj Petar Pejaković. Učesnici radionice su djeca i tinejdžeri iz cetinjskih osnovnih škola „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“. Podijeljeni u dvije grupe, učenici su na još jednoj iz niza ovih radionica kroz glumu, pokret i govor, scensku imaginaciju i igru, improvizacije i ispovjesti nastavili proces razvijanja kreativnosti i mašte, emotivne intelegencije, lične etike, kulture komunikacije i razvijanja ličnih stavova.

 

Kapital za djecu - 7

Kapital za djecu - 1

 

Ove radionice posvećene djeci dio su niza umjetničkih radionica koje Kraljevsko pozorište “Zetski dom” organizuje kao dio misije otvaranja pozorišta ka građanima i stvarnosti koja ga okružuje, a sve u okviru evropskog projekta „EU Collective Plays“. Zajednička tema svih radionica je kapitalizam.

 

Kapital za djecu - 2

 

„Kapital za djecu“ je pozorišno-glumačka radionica koja se u redovnim sastajanjima sa djecom i tinejdžerima iz cetinjskih osnovnih škola bavi temom kapitalizma za djecu kroz fenomene kao što su potrošačko društvo, konzumerizam i manjak duhovnih vrjednosti, koje su važne i inspirativne za mlade ljude.

 

Kapital za djecu - 3

Kapital za djecu - 4

 

Po završetku radionice, djeca su podijelila utiske i istakla da su sa nestrpljenjem očekivali još jedno sastajanje u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, a naročito se raduju budućim, još češćim sastajanjima sa rediteljem Pejakovićem u okviru ove radionice. Njihov rad rezultiraće predstavom koju će publika imati prilike da vidim krajem ove godine.

 

Kapital za djecu - 5

Kapital za djecu - 6

 

Naredne radionice „Kapital za djecu“ zakazane su za mart mjesec, a od ovog mjeseca će se još više konkretizovati zadaci koje djeca dobijaju, da bi se otpočeo postepen rad na finalnom proizvodu – predstavi koja će pokazati talenat, hrabrost i kreativne potencijale cetinjske djece.