Kraljevsko pozorište Zetski dom – Radionica ‘’Kratki rezovi’’

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

OTVORENA RADIONICA ‘’ZAJEDNIČKE DRAME’’

‘’KRATKI REZOVI’’

sa

Ognjenom Spahićem

 

 

U subotu, 19.decembra 2015. godine, u 19h, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, biće organizovana druga po redu radionica “Kratki rezovi”, pod mentorstvom poznatog crnogorskog pisca Ognjena Spahića, koja se realizuje u okviru evropskog projekta “EU Collective plays!”.

Ognjen Spahić će zajedno sa timom dramaturga učesnike podučavati tehnikama pisanja kratke priče i zajedno sa njima raditi na stvaranju istih. Najbolja kratka priča građana će se naći u finalnom proizvodu radionica – predstavi, a svi građani koji postanu učesnici radionica, doprinose razvoju projekta i stvaraju izložbeni arhiv, odnosno memoriju predstave.

Radionica se bavi temom kapitalizma, humanizma i Jelene Savojske, kao i podtemama kao što su djetinjstvo, rat, ljubav, brak, politika, društvo…

Projekat “Evropske kolektivne drame i nove inicijative 2014-2018” (“EU Collective plays!”), u kojem  Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja učestvuje kao teatar predstavnik iz Crne Gore uz još šest zemalja (Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Belgija, Norveška i Malta), ima za cilj promociju “polivokalnih“ pozorišnih metoda kroz saradnju dramaturga različitih nacija, što će rezultirati u inovativnim i ekperimentalnim pozorišnim izvodjenjima i produkcijama, što dalje podstiče interesovanje za evropsko pozorište. To će biti postignuto kroz promociju ideje o gradjanima Evrope u pozorištu, testirajući nove forme i oblike transnacionalne saradnje, prikazivanjem predstava u odabranim evropskim pozorištima i festivalima, i kroz uključivanje publike u dijelu kreativnog procesa i naročito u dijelu radionica.

 

Radionica Kratki rezovi - 1