Luštici Bej – Izložba Ivice Aranđusa

 

Lustica Bay

 
 

Akademski slikar iz Kotora Ivica Aranđus predstaviće se tivatskoj publici postavkom na golf vježbalištu Luštica Bej, u srijedu, 27. avgusta u 18.30 časova.

Ivica Aranđus je diplomirao na Likovnoj akademiji u Diseldorfu u Njemačkoj. Izlagao je u galerijama širom Njemačke, u Austriji, Italiji, Rusiji i Crnoj Gori. Prema ocjeni istoričarke umjetnosti Ljiljane Zeković, njegovo likovno djelo pripada „angažovanoj umjetnosti, preko koje izražava stav prema destruktivnim pojavama i licemjerstvu društva u kojem živimo, posmatranog sa aspekta socio-kulturne antropologije“.

Aranđus, poznati bokeljski umjetnik, već skoro 20 godina živi i stvara na relaciji između Tivta i Diseldorfa. Na Trgu od kulture u Tivtu nedavno je otvorio umjetničku galeriju “Artus”.

Posjetioci izložbe moći će istovremeno da uživaju u nastupu benda „Toć“. Ansambl Toć je projekat članova bivšeg crnogorskog benda Nuclear Mama. Bend je zamišljen kao slobodna varijanta svirke, prepoznatljiva po obradama bluz, fank, rege, pop-rok i hitova elektronske muzike.