Međunarodni festival Kotor Art – Najava otvaranja

 

 

4. MEĐUNARODNI FESTIVAL KOTOR ART  

 

NEDJELJA, 1. jul 

4. Međunarodni festival Kotor Art počinje 1. jula, plesnim spektaklom na štulama „Bilo jednom jedno… labudovo jezero” kojim se svečano otvara i jubilarni 20. Kotorski festival pozorišta za djecu, prvi od sedam segmenata Kotor Arta. Predstavu će izvesti italijanski teatar La Terra Nuova iz Peruđe na Trgu Sv. Tripuna u 21 h.

Gradonačelnica Maja Ćatović, uručiće ključeve grada devetogodišnjem kotoraninu Krstu Kustudiću, polazniku škole glume Centra za kulturu koji će ih čuvati do kraja Festivala pozorišta za djecu.

Povodom otvaranja, u Starom gradu na najatraktivnijim lokacijama biće postavljeno 10 umjetničkih instalacija i 6 vitraža koje su izradila djeca na radionici vitraža “Plovidbe novim svijetlima”.

Kotor Art trajaće do 15 avgusta, a Festival za djecu do 10 jula. Pokrovitelji ovogodišnjeg Kotor Arta su UNESCO, Ministarstvo kulture Crne Gore, Opština Kotor. Generalni medijski pokrovitelj je Radio i televizija Crne Gore. Festival pozorišta za djecu realizuje se uz podršku Jugopetrol Kotor AD.

Tekst, režiju i koreografiju “Labudovog jezera” potpisuje Luka Bruni, scenografiju i kostim Mario Ferari, a muziku Marko Skjavoni. Nastupiće: Luka Bruni, Somfong Čanfun, Leticija Kukja, Mario Ferari, Anakjara Frankilo Rozela Lakovone, Veronika Nijedu, Franćesko Sangermano, Eleonora Cuketi.

 

 

PONEDJELJAK, 2. jul

U ponedjeljak, Pozorište Boško Buha iz Beograda izvešće predstavu “Škola rokenrola”, na Ljetnjoj pozornici u 21.30 h. U okviru zabavno-književnog programa “Čitaonica pod velikim drvetom”, održaće se poetsko veče “Odakle pjesma doputuje” posvećeno Draganu Raduloviću i književnosti za djecu. Na Trgu od oružja, u 21 h, Baletska škola Princeza Ksenija iz Podgorice izvešće baletski spektakl “Čipolino”. Muzička škola “Vida Matjan”, iz Kotora održaće prvi od pet muzičkih programa “Koncert kamerne muzike” u okviru Festivala gudača, a koncert počinje u 21 h, na Terasi Pomorskog muzeja. Dramski studio Istureno odjeljenje iz Podgorice izvešće predstavu “.Ili…” (Tačka ili tri tačke) u 22 h u Atrijumu Centra za kulturu. Umjetničke radionice: Poetsko-jezička, Glumačka, Likovna, Lutkarska i Radionica stripa, počinju sa svojim aktivnostima i održavaće se svakodnevno na trgovima i pjacama starog grada. Radionice su besplatne i otvorene za svu djecu.

 

PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART