Milice Rakić izložba radova „Rođena bez razloga“

 

03. jul 2012.
Podgorica, Galerija “Centar”, 20h.

 

Milica Rakić
“Rođena bez razloga”

 

 

U utorak, 3.jula sa početkom u 20 časova u galeriji “Centar” biće otvorena izložba radova Milice Rakić pod nazivom „Rođena bez razloga“.

Milica Rakić je rođena 1972. u SFRJ. Završila je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Član je  Udruženja likovnih umetnika Srbije. Samostalni umetnik. Izlagala je na preko 350 grupnih izložbi kao i na filmskim i video festivalima u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada za svoje stvaralaštvo. U svom radu ispituje način na koji jezik i kultura oblikuju lični identitet.

Živi i radi u Beogradu.

Na izložbi će biti prikazana dva video rada kao i radovi koji se sastoje iz statičnih ili pokretnih fotografija i filozofskih, vanvremenskih, često ironičnih i uvijek višeznačnih misli koje umjetnica postavlja u korelaciju sa istorijom i sjećanjem.

U katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti Ana Panić je, između ostalog, zapisala: “Da li potiskivanjem, brisanjem, nekritičkim postupcima prema decenijama druge polovine 20. veka možemo očekivati da nam, već sutra, “istorija” ponovo eksplodira u lice? Na to nas svojim radovima upozorava Milica Rakić uvlačeći nas u kritički dijalog provokativnim porukama – preuzetim i prilagođenim citatima iz različitih izvora – pisanim savremenim jezikom. Poigrava se rečima, preplitanjem privatnog sa javnim i političkim, prošlost prevodi u sadašnjost na svoj specifičan način, uz obaveznu dozu humora, kritički promišljajući trenutnu sliku društva.“

Izložba će trajati do 1. avgusta.

ZA VIŠE INFORMACIJA O UMJETNICI I
NJENOM STVARALAŠTVU KLIKNITE NA
LINK