Mjuzikl “Grk Zorba”

 

JU “Grad teatar”
Budva, 01. 08. 2011. godine

 

 

Najava za program 25., jubilarnog, “Grada teatra” za utorak 2. avgusta

 

 

U utorak, 2. avgsuta, sa početkom u 22 časa na sceni na Svetom Stefanu će biti po peti put izveden mjuzikl “Grk Zorba”, 3. ovogodišnja koprodukcija “Grada teatra” urađena u koprodukciji sa Pozorištem sa Terazija.

„Kazancakisov junak Zorba, umjetnik života, i sam duh Mediterana, koji od 1946, kada je roman objavljen, pa sve do danas, živi u brojnim filmskim i dramskim verzijama (najslavniju je potpisao reditelj Majkl Kakojanis, sa Entonijem Kvinom u naslovnoj ulozi…),  stigao je i ovdje da nas podsjeti na sve čovjekove strasti – prema slobodi, prijateljstvu, ljubavi, mržnji, erosu, sreći, nesreći…što je i univerzalna metafora djela velikog grčkog pisca.“

Dramatizaciju originalnog teksta je uradio Predrag Perišić, tekstove pjesama Slobodan Obradović, umetnički saradnik je Željko Jovanović, scenograf je Magdalena Vlajić, kostimograf Emilija Kovačević, koreograf Snežana Zablaćanski, aranžer i dirigent Vojkan Borisavljević, adaptaciju i režiju Mihailo Vukobratović.

ULOGE: Desimir Stanojević, Slobodan Stefanović, Ljiljana Stjepanović, Jelena Jovičić, Vladan Savić, Danijel Korša, Milan Antonić, Vesna Paštrović i Marina Aleksić. Učestvuju i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.