NB „Radosav Ljumović“ – Humorističko-satirično veče Dragana Koprivice

 

Znak biblioteke Radosav ljumovic Podgorica

 
 

U organizaciji Biblioteke „Radosav Ljumović“, u utorak, 21. aprila, sa početkom u 19 časova, biće održano humorističko-satirično veče Dragana Koprivice. Poseban povod za ovo veče je promocija Koprivičine knjige aforizama „Većina nazaduje – ostatku napredak“, koja je ove godine objavljena u izdanju podgoričkog „Unireksa“.

Koprivica će na ovoj večeri čitati svoje aforizme, kao i svoju poeziju iz humorističkog ciklusa. O njegovom humoru govoriće humorista i aforističar Veljko Rajković, kao i književni kritičar Gojko Čelebić.

Veče će voditi Milena Pićurić.

Koprivica je uspješan pjesnik, dramski pisac, romanopisac i književni kritičar, a objavio je više od deset knjiga. Dobitnik je više uglednih književnih priznanja, kao što su nagrada za humor i satiru „Branko Ćopić“, „Marko Miljanov“, „Isak Samokovlija“, „Risto Ratković“, nagrada „Satiričar godine“ na Danima humora i satire u Pljevljima, i „Isak Samokovlija“, a četiri puta je svojim predstavama pobijedio na Međunarodnom festivalu festivala u Trebinju, gdje se takmiče najbolje amaterske predstave Crne Gore, Srbije i BiH.

„Većina nazaduje – ostatku napredak“ je četvrta knjiga aforizama Dragana Koprivice. 

Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22, utorak, 21. aprila 2015. godine, sa početkom u 19,00 časova.