Neđelja švedskog filma – ”Švedska @ME” – “Skriveno dijete” i “TPB AFK: Pajret bej daleko od tastature”

 

CNP - znak 150

 
 

U okviru Nedjelje švedskog filma – ”Švedska @ME”, u četvrtak 3. aprila na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće prikazana dva filma: “Skriveno dijete” i “TPB AFK: Pajret bej daleko od tastature”.

U 18 sati biće prikazan film ”Skriveno dijete” u režiji Kamile Lekberj.

Roditelji uspješne spisateljice Erike Falcks ginu u teškoj saobraćajnoj nesreći. Nekoliko mjeseci kasnije dolazi čovjek u Erikinu kuću tvrdjeći da imaju istu majku i da je on njen polubrat. Erika mu ne vjeruje i zamoli ga da ode. Kada ga poslije nekoliko dana pronađu mrtvog, ona počinje da pretura po majčinim stvarima.  Ubrzo otkriva da je njena majka imala mračne tajne iz prošlosti, tajne koje se neko ili neki ljudi veoma trude da sakriju. Erika biva uvučena sve dublje u mrežu laži i smrti.

 

Film ”TPB AFK: Pajret bej daleko od tastature”, reditelja Simona Klusea biće prikazan u 20 sati.

TPB AFK je dokumentarni film o trojici kompjuterskih zavisnika koji su redefinisali svijet distribucije medija uz pomoć mreže za dijeljenje podataka Pirate Bay. Ali kako su haker Gottfrid Svartholm Warg, internet aktivista Piter Sunde i ljubitelj piva Fredrik Neij uspjeli da izazovu Bijelu kuću da zaprijeti trgovinskim sankcijama vladi Švedske?

Nedjelju švedskog filma organizuju Crnogorsko narodno pozorište i Ambasada Švedske. Ulaz za sve projekcije je slobodan.