Promocija romana “Odbjeglo jato”

U četvrtak, 28. aprila, sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu biće održana promocija romana Veselina Brnovića „Odbjeglo jato“.

Veselin Brnović je rođen 1937. godine u Bobiji, opština Cetinje. Završio je Pravni fakultet u Beogradu. Član je Udruženja književnika Crne Gore, Udruženja humorista i satiričara Crne Gore i Haiku udruženja Srbije i Crne Gore. Bavi se poezijom, prozom, književnom kritikom i aforistikom a zastupljen je u više zbornika, leksikona i antologija. Svoje radove objavio je u više književnih listova, časopisa i publikacija.
Prevođen je na ruski, engleski, bugarski i makedonski jezik. Dobitnik je više odlikovanja, nagrada i priznanja. Živi i stvara u Podgorici.

Književnik Momir Sekulić, u recenziji romana „Odbjeglo jato“ između ostalog kaže:“… To je savremena, oderna proza o tradiciji, običajima, shvatanjima, moralnom kodeksu, čojstvu, junaštvu jedne uže društvene zajednice, koje više nema, koju je rastočilo vrijeme, raznijeli vjetrovi boljeg života. To je galerija likova koji izranjaju iz
dubine vremena, koji ne pristaju na zaborav, koji žive sa nama, u našem sjećanju. To je Crna Gora u malom.“

Izdavač romana Veselina Brnovića „Odbjeglo jato“ (2010) je Grafokarton-Prijepolje a recenzenti su Dobrašin Jelić i Momir Sekulić.

Na promociji će govoriti: mr Dragica Ivanović, književni kritičar; profesor Jagoš Batrićević i autor.