Održano Crnogorsko veče u Kranju

 

U okviru realizacija programa prekogranične suradnje crnogorskih udruženja iz Hrvatske i Slovenije, u Kranju je 14. aprila 2012. u dvorani Kokrica- Brdo kod Kranja, održano Crnogorsko veče na kojem su nastupli: mješovito pjevačko društvo “Montenegrine” iz Rijeke; Horovi “Montenegro” i “Bulbuli” iz Zagreba i članovi CKPSD “Morača” iz Kranja.

 

 

Organizator večeri je bilo CKPSD “Morača” Kranj. Susret u Kranju je nastavak skoro decenijske saradnje NZCH i crnogorskih društava iz Kranja “Morača” i “Izvor” u cilju očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta, ostvarivanja kulturne autonomije u državama življenja a sve u funkciji sprječavanja procesa asimilacije, na konkretnim programskim sadržajima. Susreti su i pokazatelji sposobnosti udruženja u proizvođenju i stvaranju programskih cjelina na ostvarivanju osnovnog cilja njihovog postojanja.

 

 

Crnogorskoj večeri su prisustvovali ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Ranko Milović, vojni ataše Ambasade Branimir Keković, počasni konzul Crne Gore u Republici Sloveniji Vojo Kovač, gradonačelnik Kranja Mohor Bogataj, brojni članovi društava iz Kranja i Ljubljane, članovi zavičajnog društva Plava i Gusinja “Izvor”, Crnogorskog društva “Duklja” iz Ljubljane, Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, Nacionalne zajednice Crnogoraca Rijeka, Društva crnogorsko slovenačkog prijateljstva iz Ljubljane, Društva “Sandžak”, Društava “Brdo”, “Svet Sava” i “Petar Kočić” i brojni prijatelji Crne Gore.