Podgorica – ARTIST TALK- Karolajn Keri i Džim Veb

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U četvrtak, 31. oktobra  sa početkom u 19 časova u Dvorcu Petrovića u okviru projekta „Artist talk“ biće organizovan razgovor sa britanskim umjetnicima Karolajn Keri i Džimom Vebom čija izložba „Kule u vazduhu“ može da se pogleda do kraja nedjelje.

Serijom razgovora sa umjetnicima Centar savremene umjetnosti Crne Gore podstiče aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti.

Karolajn Keri živi i radi u Londonu i južnoj Španiji. Njen rad je evoluirao od pejzaža i figuracije do apstrakcije i eksperimentisanja s raznim medijima. Izlagala je u Londonu, Njujorku,  Los Anđelesu, Parizu, Najrobiju… Njeni radovi su  zastupljeni na većini londonskih sajmova umjetnosti. Džim Veb je poznati laser performer koji živi u Londonu i radi širom svijeta. Vebov aktuelni rad je okrenut ka redefinisanju vizuelne percepcije lasera, korištenjem novih tehnika koje kombinuju lasersku svjetlost s interaktivnim elementima.

Projekat „Kule u vazduhu“ je nastao kao plod saradnje londonske neprofitne galerije „Studio 106 Art Gallery“ i Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Razgovor sa umjetnicima će voditi kustos u Centru savremene umjetnosti Crne Gore Anita Ćulafić.

Nakon razgovora publika će moći da pogleda postavku u Dvorcu i Perjaničkom domu i da  učestvuje u neformalnom druženju povodom zatvaranja izložbe.