Podgorica – „Artist talk“ – Ozge Celikaslan

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 
 

U srijedu, 18. decembra 2013. godine sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu u okviru projekta „Artist talk“ biće organizovan razgovor sa turskom umjetnicom Ozge Celikaslan.

Serijom razgovora sa umjetnicima Centar savremene umjetnosti Crne Gore podstiče aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti.

Ozge Celikaslan je rođena 1979. godine u Ankari. Živi i radi u Istanbulu. Ona pripada mladoj generaciji video umjetnika koja djeluje na savremenoj umjetničkoj sceni u Istanbulu. Ozge je završila filmsku režiju na fakultetu Middle East Technical University na Ankara University. Trenutno radi na doktoratu u oblasti političke estetike u video umjetnosti u Turskoj. Njeni video i kratki filmovi izlagani su na međunarodnim filmskim festivalima kao i u savremenim umjetničkim galerijama. Ona je suosnivač organizacije Koza koja istražuje polje vizuelne kulture i umjetnosti kroz projekte koji prate socijalna i politička pitanja u području likovne umjetnosti, dokumentarnog i etnografskog filma, medijski aktivizam i izvedbene umjetnosti. Umjetnica će pored svog umjetničkog rada predstaviti i Artıkişler [ wastedworks ] grupu sa kojom djeluje na polju angažovane umjetnosti.

Razgovor sa turskom umjetnicom će voditi kustoskinja Centra savremene umjetnosti Crne Gore Teodora Nikčević.