Podgorica – “Artist talk” – Slavica Gvozdenović

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U petak, 13. decembra  sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu u okviru projekta „Artist talk“ biće organizovan razgovor sa umjetnicom Slavicom Gvozdenović čija izložba „Vibrirajuća živost“ može da se pogleda do kraja mjeseca u ovom prostoru.

Na izložbi su predstavljeni radovi u kojima se umjetnica bavi višegodišnjim istraživanjima statusa linije i prevođenjem nematerijalnog, energetskog u materijalno, vidljivo kroz različite medije: objekte, instalacije, video-zapise. Izložba, prema iskazu umjetnice, predstavlja omaž 100-godišnjici Maljevičevog djela „Crni kvadrat” i Mondrianovom stvaralaštvu.

Slavica Gvozdenović je rođena 1953. godine u Titogradu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu 1978. u klasi  prof. Mladena Srbinovića, a postdiplomske studije (crtež) kod prof. Dragana Lubarde.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Radi kao profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Od 1988.godine živi u Podgorici i Sutomoru. Samostalno je izlagala u Beogradu, Podgorici, Petrovcu, Baru i Tivtu. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada, između ostalih nagrade ULUCG-a, nagrade 37. Hercegnovskog zimskog salona i Grand prixa XXXIV Crnogorskog likovnog salona „13.novembar“.

Razgovor sa umjetnicom će voditi kustoskinja u Centru savremene umjetnosti Crne Gore Natalija Đuranović.