Podgorica – Galerija “Centar” – Izložba Anđele Mujčić

 

Galerija Centar

 
 

U utorak, 3. septembra u 20 časova u galeriji „Centar” biće otvorena izložba crteža i slika-objekata umjetnice iz Srbije Anđele Mujčić.

Anđela Mujčić je rođena 1981. u Nišu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Đura Radonjića 2005.godine. Završila je specijalističke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Jovanovića 2009.godine.

Trenutno je na doktorskim studijama u Beogradu na Fakultetu za umetnost i dizajn. Od 2011. radi na Fakultetu umetnosti u Zvečanu kao asistentkinja na predmetu Slikanje. Samostalno izlaže od 2009. u više gradova u Srbiji kao i u Berlinu a grupno je izlagala na preko 70 izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u radu 17 likovnih kolonija. Članica je ULUS-a od 2010. i ULUKiM-a od 2012. godine. Dobitnica je druge nagrade na kreativnom multimedijalnom konkursu „Voyage Bleu“, SKC Beograd, 2010. godine.

U uvodnom tekstu za katalog Dragica Vuković je zapisala: „Jasne konture i naglašena dvodimenzionalnost prikaza, sažimaju sećanja da bi bila istaknuta efemernost same potrebe da neki prizor bude “sačuvan”. Izbor motiva je anoniman i duboko ličan, kao tajna koju nam umetnica tiho saopštava da bi uspostavila komunikaciju. Postaje vidljiva sva krhkost “prisutne” prošlosti koja je uvek dorađena, “obogaćena” novim detaljima. Likovi koji su bili povod za scenu, sada su samo jasna kontura specifične individualnosti, sasvim depersonalizovani.“

Izložba u galeriji „Centar“ će trajati narednih 15 dana.