Podgorica – izložba crteža Dragomira Cila Vušovića

 

Centar savremene umjetnosti2

 
 

U utorak, 16. aprila u 20 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu biće otvorena izložba crteža akademskog slikara Dragomira Cila Vušovića.

Dragomir Cile Vušović rođen je u Nikšiću 1951.godine. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu (slikarski odsjek) 1977.godine u klasi profesora Slobodana Ćelića, a na istom fakultetu 1979. godine i postdiplomske studije (odsjek za freskoslikarstvo  i mozaik) u klasi profesora Boža Prodanovića. Školsku 1979/80. godinu proveo je  na specijalizaciji slikarstva na École nationale supérieure des Beaux-Arts de Paris, u klasi profesora Pierre Carron-a. Bio je član grupe „Generacija 9“. Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Bio je član ULUCG od 1978.godine.
Umro je u Nikšiću 16. aprila 2012.godine.

U predgovoru kataloga izložbe Milorad Simunović je, između ostalog, zapisao:
„Svi se ovi crteži, dakle, ređaju kao u potpunosti i vješto dorađene likovne strukture unutar kojih se, međutim, nešto tako kao što je eros/isntinkt života iliti Elan Vital, niti upotpunjava, niti se dovršava nego se prevodi u nešto posve drugačije i sebi suprotno, te nam se iz toga razloga ne može ovom prilikom izmaći ni pitanje da li se ovdje eventualno ne izlaže i nekakva sumorna vizija nečega-života, svijeta ili čega već?”

Izložbu, koja će trajati do 11. maja, otvoriće Milorad Simunović.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O AUTORU I NJEGOVOM STVARALAŠTVU

KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Katalog - Cile Vusovic