Podgorica – Izložba crteža, slika, objekata i instalacija Radovana Grujića

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U četvrtak, 27. februara sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu biće otvorena izložba crteža, slika,objekata i instalacija Radovana Grujića pod nazivom „Mala smrt od ljepote“.

Radovan Grujić  je rođen 1963. godine u Podgorici. Završio je Višu likovnu školu u Nikšiću, a diplomirao je na  Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1994. godine (odsjek slikarstvo), u klasi profesora Smaila Karaila. Živi i radi u Podgorici. Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi.

U katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić je, između ostalog, zapisala: „Izložba „Mala smrt od ljepote“, čiji naziv upućuje na orgazmičnu opuštenost, je otjelotvorenje nadrealističke politike aproprijacije. Jukstaponirani su dnevnički crtački i tekstualni zapisi, naizgled klasične, snolike slike, stvari sa buvljaka, provokativne instalacije, grafiti… Ovaj citatološki pluralizam koji je udaljen od modernističke, čiste harmonije rezultira ostvarivanjem „disharmoničnog sklada“ ili vizuelnog obilja kao Grujićevog esencijalnog estetskog principa.

Centralno mjesto ovog vizelnog galimatijasa zauzimaju predmeti nabavljeni na buvljaku prema kom umjetnik ima izuzetno emotivan, pasioniran odnos.“

Na otvaranju izložbe će govoriti Džoni Hodžić, glumac i Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O UMJETNIKU
KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Radovan Grujic - Katalog