Podgorica – Izložba fotografija Ivana Grlića “Serbian jazz, bre!”

 

 

U utorak, 9.aprila sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu u okviru manifestacije Mjesec poštovanja džeza biće otvorena izložba fotografija Ivana Grlića pod nazivom Serbian jazz, bre!.

Ivan Grlić je rođen 1977. u Beogradu. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Profesionalno se bavi fotografijom od 1998. Osnivač je studija i umjetničke radionice „Grlić“ 2000. Suosnivač je i predsjednik udruženja „Srpska Duša – Serbian Soul Bre“.

Ivan Grlić o svom djelu kaže: “Serbian jazz, bre!” je način da se Srbija prikaže iz jednog drugog ugla, sa svim svojim atributima kojima se diči: kreativnost, umješnost, ljepota, pamet, duhovnost… “Serbian, bre” je zamišljen kao višeslojni, višegodišnji projekat, sa ciljem da prikaže, zabilježi i zamrzne u vremenu lica koja nešto znače. Da ih sačuva od zaborava, da afirmiše prave vrijednosti, da obrazuje i skrene pažnju na ljude koji vrijede i koji bi trebalo da imaju svoje mjesto u istoriji našeg naroda.”

Na fotografijama Ivan Grlića su najpoznatiji džez muzičari srpske muzičke scene različitih generacija: Lale Kovačev, Stjepko Gut, Miša Blam, Miloš Krstić, Jovan Maljoković, Vasil Hadžimanov i mnogi drugi.

Izložbu su partnerski realizovali Centar savremene umjetnosti Crne Gore i Džez art asocijacija.

 

Serbian jazz 500