Podgorica – Izložba skulptura umjetnika iz Vojvodine Slobodana, Miroslave, Smiljane i Stevana Kojića

 

Centar savremene umjetnosti - logo

 
 

U utorak, 11. oktobra sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića biće otvorena izložba skulptura umjetnika iz Vojvodine Slobodana, Miroslave, Smiljane i Stevana Kojića.

Slobodan Kojić (1944, Kikinda) je diplomirao i magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, odsjek vajarstvo u klasi Miodraga Popovića. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i učesnik mnogih izložbi i vajarskih kolonija i simpozijuma u zemlji i inostranstvu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije-ULUS i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine-ULUV. Redovan je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Cetinju. 1982. godine osnovao je Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti TERRA u Kikindi. Od tada do danas neprekidno vodi simpozijum.

Miroslava Kojić (1949, Kikinda) je diplomirala i završila postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine-ULUV. Bavi se pedagoškim radom. Izlagala je na preko 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i priredila preko deset samostalnih izložbi.Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada za skulpturu u bivšoj Jugoslaviji.

Smiljana Kojić (1977, Kikinda) je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, grafički odsjek 2003. godine. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Kikindi.

Stevan Kojić (1973, Kikinda) je diplomirao i magistrirao na vajarskom odsjeku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Vanredni je profesor na katedri za Nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Od 1998. izlagao je skulpturu, objekte i instalacije na desetak samostalnih izložbi u Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu i Bukureštu. Učestvovao je na brojnim grupnim izložbama i manifestacijama u Srbiji, Kanadi, Njemačkoj, Japanu, Francuskoj. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Izložba u Dvorcu Petrovića se može pogledati do 11. novembra.

Izložbu će otvoriti mr Nenad Šoškić, direktor Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + eighteen =