Podgorica – Izložba slika i crteža Vladimira Dada Đuranovića iz ciklusa „Album“

 

Dvorac Petrovica u Podgorici

 
 

U četvrtak, 1. septembra 2016. godine, sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića biće otvorena izložba slika i crteža Vladimira Dada Đuranovića iz ciklusa „Album“.

Radovi su nastali u periodu 2015-2016. Slike su rađene u tehnikama ulje na platnu i akrilik na platnu a crteži ugljenom na papiru.

Vladimir Đuranović je rođen 1974. godine. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu 1992. godine i slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1997. godine, gdje je i magistrirao 2000. godine u klasi profesora-emeritusa Nikole Gvozdenovića. Angažovan je kao docent na istom Fakultetu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1997. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je brojnih važnih nagrada.

Izložbu će otvoriti dr Goran Batrićević.

Povodom izložbe u Centru savremene umjetnosti Crne Gore štampan je katalog sa tekstovima istoričarki umjetnosti Nataše Nikčević i Ljiljane Karadžić kao i opširnom biografijom umjetnika i prikazima njegovih radova.

 

KATALOG MOŽETE POGLEDATI AKO KLIKNETE
NA NJEGOVU NASLOVNU STRANU

Katalog - Vladimir Dado Djuranovic

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 10 =