Podgorica – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

 

Muzicki centar Crne Gore

 
 

Koncert  Crnogorskog simfonijskog orkestra biće priređen u srijedu, 12. novembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 20 časova.

Pod dirigentskom upravom maestra  Grigorija Kraska  u prvom dijelu koncerta orkestar će interpretirati Simfoniju  broj 2 u D-duru, Ludviga van Betovena dok će u drugom dijelu koncerta biti izvedena  Simfonija broj 6 u C-duru, austrijskog kompozitora Franca Šuberta.

 

Grigorij KraskoGrigorij Krasko je diplomirao je na Konzervatorijumu Gnjesin u Moskvi. Laureat je prvih nagrada na nacionalnim ta­kmičenjima violinista Sovjetskog Saveza. U orkestar slavnog Boljšog teatra primljen je 1974. godine, a nakon svega nekoliko godina postao njegov solista i koncertmajstor. Godine 1990. postao je koncertmajstor Moskovske filharmonije i vođa kamernog orkestra Moskovski filhar­moničari, sa kojima je širom svijeta nastupao kao dirigent i kao solista.

Od 2008. godine postaje koncertmajstor Crnogorskog simfonij­skog orckestra i vođa ansambla Crnogorski gudači, a od 2012. angažo­van je kao dirigent Crnogorskog simfonijskog orkestra.