Podgorica – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

 

Muzicki centar Crne Gore

 
 

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra biće priređen u srijedu, 11. marta na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 20 časova.

Pod upravom maestra Grigorija Kraska orkestar će interpretirati remek djela iz opusa njemačkih kompozitora Ludviga van Betovena i Riharda Vagnera. U prvom dijelu koncerta biće izvedena Betovenova Simfonija  broj 3 u Es-duru koja nosi naziv Eroika (Herojska), dok će u drugom dijelu večeri publika moći da čuje preludijum za operu Loengrin i uvertiru za operu Tanhojzer – Riharda Vagnera.

 

Crnogorski simfonijski orkestar sa dirigentom Grigorijem Kraskom

 

Grigorij Krasko je diplomirao na Konzervatorijumu Gnjesin u Moskvi. Laureat je prvih nagrada na nacionalnim ta­kmičenjima violinista Sovjetskog Saveza. U orkestar slavnog Boljšog teatra primljen je 1974. godine, a nakon svega nekoliko godina postao njegov solista i koncertmajstor. Godine 1990. postao je koncertmajstor Moskovske filharmonije i vođa kamernog orkestra Moskovski filhar­moničari, sa kojima je širom svijeta nastupao kao dirigent i kao solista.

Od 2008. godine postaje koncertmajstor Crnogorskog simfonij­skog orkestra i vođa ansambla Crnogorski gudači, a od 2012. angažo­van je kao dirigent Crnogorskog simfonijskog orkestra.