Podgorica – Koncert dua „Vox2Feel“ u Modernoj galeriji

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

Koncert dua „Vox2Feel biće održan u poneđeljak, 24.oktobra, u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice (ul. Marka Miljanova br. 4), sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

“Vox2Feel” duo u čijem sastavu su Bojana Pejanović Kukić (sopran) i Nedeljko Pejović (gitara) predstaviće se djelima poznatih kompozitora među kojima su Hendl, Vivaldi, Bah, Manuel de Falja, Geršvin i mnogi drugi.

 

vox2feel

 

Bojana Pejanović Kukić je završila nižu muzičku školu u Baru, a srednju u Kotoru, u klasi prof. Mirele Šćasni. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Smiljanić. Dobitnica je prvih nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Niz solističkih i kamernih koncerata održala je u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji i Sloveniji. Do sada je tumačila uloge u Pergolezijevoj (Sestra Anđelika), Mocartovoj (Figarova ženidba) i Glukovoj (Orfej) operi. Angažovana je kao profesor solo-pjevanja u školama u Baru i Budvi.

Nedeljko Pejović je nižu školu završio u Podgorici u klasi Miodraga Ćupića. Srednju školu je pohađao u Podgorici i Beogradu, kod prof. Srđana Tošića i prof. Srđana Bulatovića. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Srđana Tošića. Bio je član ansambla za ranu muziku Royal Consort. Pored velikog broja solo, kamernih i koncerata sa orkestrom, drugo područje njegovog rada je kompozicija i transkripcija. Objavio je i više udžbenika, član je Udruženja kompozitora Crne Gore. Radno je angažovan kao profesor gitare u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 16 =