Podgorica, Perjanički dom – Koncert harfistkinje Milice Kankaraš

 

Centar savremene umjetnosti Crne Gore 445x300

 
 
 

U nizu koncerata na kojima nastupa po Crnoj Gori, harfistkinja Milica Kankaraš će se predstaviti i podgoričkoj publici u četvrtak, 10.oktobra u 20 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu.

Milica Kankaraš je tokom muzičkog usavršavanja godinama paralelno izučavala klavir i harfu da bi kao izuzetan talenat za harfu, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske  usavršila ovaj mitski instrument i sa 21 godinom diplomirala na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

Imala je zapažen nastup 2012.godine kada je u Sava centru u Beogradu, uz šest profesionalnih horova i dva simfonijska orkestra, svirala dionicu harfe u Simfoniji br.8 Gustava Malera. Milica Kankaraš često saradjuje sa  kamernim sastavima i vokalnim izvodjačima. Pripada onim mladim umjetnicima koji se konstantno usavršavaju i često je prisutna na domaćim i internacionalnim seminarima za harfu.

Koncept koncerta kojim će se predstaviti podgoričkoj publici Milica Kankaraš je osmislila u autorskim djelima kompozitora sredine XIX i XX vijeka, među kojima su i impresionisti Fore, Sen-Sans, Haselmans i drugi.

Centar savremene umjetnosti Crne Gore je pružio logističku podršku ovom koncertu.