Podgorica, Perjanički dom – Kreativna radionica sa đecom

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U četvrtak, 24. oktobra sa početkom u 18.30 časova u Perjaničkom domu biće održana kreativna radionica sa djecom. Radionicu će voditi britanski umjetnici Karolajn Keri i Džim Veb koji će djeci približiti upotrebu lasera u umjetnosti.

Radionica je dio pratećeg programa aktuelne izložbe „Kule u vazduhu“ Karolajn Keri i Dzima Veba.

Karolajn Keri i Džim Veb udružili su snage kako bi napravili instalaciju koja kombinuje tradicionalni medij slikarstva sa laserskom svjetlošću.

Oni  stvaraju svijet svjetlosti i boja koji simulira u Perjaničkom domu jezero i vodopad tamnoplave boje s kojima publika može komunicirati, uranjajući u talase laserskog svijetla. Iz dima izranja skulpturalna konstrukcija oslikanog pleksiglasa koji otvara mogućnost novih vidika i zvukova koji pokreću  duboko emocionalno iskustvo kod posmatrača .

Instalacija je dizajnirana tako da otvori senzibilitet ka potpuno novom području vizuelne svijesti, postajući zanimljiva za sve uzraste; od  ljubitelja umjetnosti i studenata  tehnologije do male djece koja će uživati u maglovitoj rijeci nastaloj kao rezultat igre svjetlosti i boje.

Karolajn i Veb  sarađuju  već četiri godine. Projekat  „Kule u vazduhu“ predstavlja još jednu nadgradnju njihovog tehnološkog i umjetničkog partnerstva. Do sada su se predstavili sa vrlo uspješnim instalacijama „Horizont“, u Doklandsu, u Londonu 2009. i  „Cloudy River“  za Studio106 Art Gallery 2012.