Podgorica, Perjanički dom – Razgovor sa umjetnicom Vericom Bulatović Filipović

 

Rad Verice Bulatovic Filipovic

 
 

U srijedu, 9. oktobra u Perjaničkom domu sa početkom u 19 časova u okviru projekta „Artist talk“ biće organizovan razgovor sa umjetnicom Vericom Bulatović Filipović čija izložba “Eci peci pec” može da se pogleda do kraja nedjelje.

Serijom razgovora sa umjetnicima Centar savremene umjetnosti Crne Gore podstiče aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti.

Verica Bulatović-Filipović je rođena 1980. u Podgorici. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2003, odsjek-slikarstvo, u klasi prof. Branislava Sekulića. Magistrirala je na istom fakultetu 2013. u klasi prof. Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2006. Do sada je imala 4 samostalne izložbe, u Podgorici, Beogradu i Cetinju. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Umjetnica će govoriti o projektima “Full line” i “Eci peci pec”, o inkorporiranju ličnih doživljaja u radove, vezi dječijih eliminatornih brojalica sa egzistencijalnim pitanjima života i smrti…

Razgovor sa umjetnicom će voditi istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić.