Podgorica – Promocija kataloga Krsta Andrijaševića

 

Dvorac Petrovica u Podgorici

 
 

U poneđeljak, 30.marta sa početkom u 12 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića na Kruševcu biće promovisan katalog objavljen povodom retrospektivne izložbe „Lice Ogledalo”, crnogorskog umjetnika Krsta Andrijaševića.

Retrospektiva „Lice Ogledalo” pruža uvid u cjelokupan opus Krsta Andrijaševića, jednog od najznačajnijih crnogorskih umjetnika. Na izložbi su  predstavljene skulpture, crteži i slike,  a prikazuju se i dokumentarni filmovi o umjetniku u produkciji Javnog servisa RTCG i produkcijske kuće „Vjeverica”. Andrijaševićev opus je jedan od najuzbudljivijih i najdirljivijih u crnogorskoj umjetnosti. Stavljajući u fokus svojih interesovanja čovjeka, umjetnik ne teži sferama reprezentativnosti, već su njegovi radovi, bilo da je riječ o skulpturama, slikama ili crtežima, usmjereni ka buđenju najdubljih emocija sa prigušenim dramskim fonom.

Na promociji će učestvovati umjetnik Krsto Andrijašević i istoričarke umjetnosti Nataša Nikčević i Ljiljana Karadžić i odgovaraće na pitanja zainteresovane publike i novinara.

Izložba se može pogledati do 31. marta.