Podgorica – Prostorna instalacija „Continua“ Marine Kuveljić

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U ponedjeljak, 16. juna sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu biće predstavljena prostorna instalacija Marine Kuveljić pod nazivom „Continua“.

Marina Kuveljić je rođena 1986. godine u Podgorici. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, studijski program grafika.

Dobitnica je Prve nagrade za idejno rješenje plakata u međunarodnoj selekciji. Izlagala je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

U katalogu koji prati izložbu, istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić je, između ostalog, zapisala: „Danas, unutar najnovijih praksi i teorija, kada je tijelo postalo čak do te mjere vidljivo, njegova očiglednost kao mjesta manipulacije, identifikacije, projekcije i pokazivanja, postala je problematična i konfliktna baš kao i njegovo ranije prikrivanje. U hiperinflaciji fragmentarnog i kontekstualnog korišćenja tijela u savremenoj umjetnosti pomalo se gubi iz vida jednostavna istina da je svaki čovjek jedinstvena, složena psiho-biološka cjelina i da se vječita zagonetka postojanja ponajprije može dokučiti reprezentacijom tijela. Na tom tragu su i umjetnička istraživanja Marine Kuveljić“.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O UMJETNICI I NJENOM LIKOVNOM STVARALAŠTVU,
KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Marina Kuveljic - katalog naslovna