Podgorica – Razgovor sa umjetnikom Darkom Vučkovićem

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U ponedjeljak, 2.juna sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu u okviru projekta Artist talk biće organizovan razgovor sa umjetnikom Darkom Vučkovićem, čime Centar savremene umjetnosti Crne Gore podstiče aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti. Podsjećanja radi, u Perjaničkom domu je u toku izložba Darka Vučkovića pod nazivom „Heraldika prirode (tragovi i otisci)“. Na izložbi su predstavljene skulpture i crteži a umjetnik je u ambijentalnu postavku uključio i zvuk i miris.

Darko Vučković je rođen 1975. godine u Podgorici. Diplomirao je  na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2001. godine u klasi profesora Dragana Karadžića, slikarski smjer. Godine 1999-2000. boravio je na L’ecole Superrieure d’Art du Grenoble, Francuska kada se počinje interesovati za izražajne forme kao što su kompjuterski generisana slika, fotografija i eksperimentalni zvuk. Završio je specijalističke studije 2012. na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Zorana Vukovića, slikarski smjer. Član je ULUCG-a od 2002.godine. Samostalno je izlagao u Podgorici, Beogradu i Francuskoj a učestvovao je i na brojnim kolektivnim izložbama.

Umjetnik će, kroz primjere iz sopstvene umjetničke prakse, govoriti o svom radu. Razgovor će voditi kustoskinja Ana Ljesar.