Predstava CNP-a „U plamenu“ gostuje na festivalu „Dani Jurislava Korenića“ u Sarajevu

 

CNP - znak 150

 
 

U četvrtak 26.maja,  predstava „U plamenu“ po tekstu Šarlote Džons, gostuje na festivalu „Dani Jurislava Korenića“ u Kamernom teatru 55 u Sarajevu koji se održava od 25. maja do 03. juna 2016. godine.

Predstava U plamenuFestival, koji je takmičarskog karaktera, posvećen je idejnom začetniku i osnivaču Kamernog teatra 55, Jurislavu Koreniću koji je svojim radom i vizijama ostavio neizbrisiv trag na ovim prostorima. Kako je naveo direktor festivala Emir Hadzihafizbegović, cilj pokretanja ovog festivala je na svojevsrtan način prepoznati i nagraditi ogroman trud i energiju koji se ulažu u stvaranje jedne predstave i kreiranje uloge, a koji tako često i tako lako bivaju previđeni i zaboravljeni.

U okviru prvog festivalskog izdanja publika će moći da vidi predstave: „Voz“ beogradskog Zvezdara teatra, “U plamenu” Crnogorskog narodnog pozorišta, “Kad bi naglas govorili” Kamernog teatra 55, “U agoniji” u produkciji Scene Ribnjak iz Zagreba, “Ko se boji Virdžinije Vulf” Gladališča Koper iz Slovenije, “Mrešćenje šarana” u produkciji Narodnog pozorište Banja Luka, “Stolice” Malog dramskog teatra iz Bitolja.

U predstavi igraju: Sanja  Vujisić, Jovan  Dabović, Maja  Stojanović, Anđelija  Rondović, Filip  Đuretić i Jelica  Vukčević.

Komad u kome se radnja fragmentarno odvija prelazeći iz 1908. godine u 2012. prikazuje sudbinu žene i njene vječne muke zbog odabira prave ljubavi.

Kroz komične a na posljetku i tragične situacije upoznajemo se sa deset karaktera koji nose ovu dramu i daju nam do znanja da trivijalnost života ne postoji, već da je svaki čovjek mali kosmos za sebe, kroz svoje misli, patnje i želje.