Predstava Gradskog pozorišta „Pogled s mosta“ u Dodestu

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logo

 

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u četvrtak 1. decembra, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Po drami američkog klasika Artura Milera, predstavu je u režirao Milan Karadžić. 

 

pogled-s-mosta-1

 

Milerov komad tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”. Ovo je uvijek aktuelna priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima…

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkog književnog virtuoza Artura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama. To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu.

Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Pored reditelja Milana Karadžića, autorski tim još čine: dramaturg Nebojša Bradić, koji je potpisao i idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je sa Karadžićem uradila i izbor muzike, lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić.

 

pogled-s-mosta-2

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =