Predstava „Njegoš i ja“ na manifestaciji „Ohridsko ljeto“

 

CNP - znak 150

 
 

Crnogorsko narodno pozorište učestvovaće sa predstavom „Njegoš i ja“ na 54. međunarodnoj kulturnoj manifestaciji „Ohridsko ljeto“. Predstava „Njegoš i ja“, autorski projekat Paola Mađelija, biće izvedena u četvrtak, 31. jula na sceni u Zalivu kostiju.

Dramaturg predstave je Željka Udovičič Pleština, kompozitor Ljupčo Konstantinov, scenograf Hans Georg Šafer, kostimograf Leo Kulaš, producenti Janko Ljumović i Slobodan Božović. U predstavi igraju Karmen Bardak, Aleksandar Radulović, Paolo Mađeli, Maja Pelević i Ljupčo Konstantinov.

54. izdanje Internacionalnog festivala „Ohridsko ljeto“, koji se smatra najznačajnijom muzičko-scenskom manifestacijom u Makedoniji, donosi bogat muzički i pozorišni program od 12. jula do 20. avgusta, kada se festival završava.

U dramskom segmentu festivala „Ohridsko ljeto“ biće izvedeno 9 predstava na različitim scenama u drevnom Ohridu: „Otelo“, Bitoljskog narodnog teatra, „Mnogo buke ni oko čega“  Teatra „Komedija” iz Skoplja, „Afera Elsinor”, Makedonskog narodnog teatra, „Ždrelo” Dramskog teatra iz Skoplja, i predstava „Predavanje“, Albanskog pozorišta iz Skoplja.

Od inostranih pozorišta biće izvedene predstave „Kako želite” u izvođenju „Nju bitom” teatra iz Poljske, „Njegoš i ja”, Crnogorskog narodnog pozorišta, „Ženidba“,u produkciji  „U-mosta” pozorišta iz Rusije i „Rođendan gospodina Nušića“, Zvezdara teatra iz Beograda.

Predstava „Njegoš i ja“ nastala je u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta, Međunarodnog festivala Kotor art i Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

 

Kotor art - Predstava Njegos i ja