Predstava „Ružno pače“ Gradskog pozorišta u Dodestu

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logo

 

Predstava „Ružno pače“ (6+), sa Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 4. decembra, u 12h, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Režiju potpisuje Jaroslav Antonjuk.

 

ruzno-pace-1

 

Jedno od najlјepših djela književnosti za dјecu iz pera Hansa Kristijana Andersena i dalje je aktuelno. Autor nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Junak priče, Milovan, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva. To je priča o djetetu koje okolina i vršnjaci nijesu prihvatili zbog prilično brzog sazrijevanja. Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje.

 

ruzno-pace-2

 

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović. Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + fifteen =